Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2017 15:34 - Една истинска история за три смели жени
Автор: justme95 Категория: Хоби   
Прочетен: 462 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Hidden Figures / Скрити числа

До като гледах Оскарите, попаднах на един филм, който не го бях чувала камо ли гледала. Филма се казва Скрити числа и е разказва историята за три смели жени афроамериканки през далечната 1961 г., а тяхната история как от обикновени калкуристки в НАСА лека по-лека се издигат. Главните герой в кино лента са: афроамериканка математичка Катрин Джонсън, изиграна невероятно от: Тараджи П. Хенсън. Пъвия Супервайзер на IBN афроамериканка Дороти Воугън, изиграна от: Октавия Спенсър и първата жена афроамериканка инженер Мери Джаксън, изиграна брилянтно от: Джанел Моне.

Други знаменити имена в филма са: Кевин Костнър, Кирстен Дънст, Джим Парсънс, Глен Пауъл

Режисьор на филма е: Тиодор Мелфи

Година: 2016

Държава: САЩ

Времетраене:          127 минути

Седа си аз гледам си филма и си мисля ами ако беше обратното и вместо афроамериканците се бореха за своите права, ами ние и те бяха на власт как ли ще да бъде и не говоря за първият чернокож президент, а като цяло, дали щях ме  да се борим, както те са се бори на времето.

Много ами ако, но всичко е във времето и тези три невероятни жени го доказват, че не зависи му от пола расата или етноса те могат да бъдат на равно с другите и да се боря и печелят.

Тази невероятна история е доказателство за човешкия дух за изпитанията на живота за това да си една жена сред бели,  да си гений в математика, да си човешко същество и тези дами го доказват като, помагат на НАСА в надпреварата за първата космическа мисия в Земната орбита. С помощта на техните изчисления, Джон Глен (Глен Пауъл) става първият американски астронавт, който прави първата космическа обиколка на Земята.

И аз се радва, че научих нещо ново и полезно за света, не само за отделни частици и приведствам повече такива филми с биографичен характер да се правят, защото от тях наистина се научава нещо полезно от миналото и настоящето, а кой знае някой ден и от бъдещето може да се научи или поне вгедаме.  И е милион пъти по-интересно от скучните часове по-история,който е добре да се заменят с такива филми.

За филма давам 5 от 5 звезди мисля, че вече бях достатъчно изчерпателна, защо ги давам и няма да се повтаря, а само ще кажа хора гледайте го струва си да бъде видян, както него така и други в този жанр, защото е доза истина и реалност, която е част от всички нас.

Ако сте фенове на подобни филми и жанрове, под ревюто може да оставите коментари дали ви е харесало дали искате още такива ревюта и какво бихте ми препоръчали за гледане за четене няма значение, какъв е жанра щом на вас ви хареса може и на мен да ми хареса.

Благодаря Ви!!!

Честит ден на жената, нека всички жени по-света се чувстват обичани и щастливи по-свой собствен начин... 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: justme95
Категория: Хоби
Прочетен: 23939
Постинги: 33
Коментари: 2
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930